bizLocator voor lokale besturen

Begeleid ondernemers nog beter naar de juiste locatie voor elke activiteit

Ondernemers op zoek naar ruimte begeleiden is niet zo evident voor lokale besturen. Daarom bieden we met bizLocator een platform aan die deze begeleiding vereenvoudigt. bizLocator centraliseert namelijk niet enkel het actuele aanbod aan winkels, horeca, kantoren, industriegronden … in elke gemeente of regio maar biedt de lokale besturen daarnaast ook een handig meetinstrument. Zo kan je nagaan hoe het ondernemersklimaat evolueert en het eigen ruimtelijk-economisch beleid hier beter op afstemmen.

Ontdek bizLocator in deze videoMeer details vind je in deze presentatie

Voordelen voor lokale besturen

Waarom zou je, net zoals heel wat andere lokale besturen, partner worden van bizLocator? We voorzien verschillende elementen die het aantrekkelijk maken om in te stappen:

Gratis dienstverlening

De samenwerking tussen ORIS nv en Agentschap Innoveren & Ondernemen garandeert voor lokale besturen een gratis pakket met alle basisvereisten.

Kwaliteitsvol vestigingsadvies

Zet ruimtezoekende ondernemers op weg naar een geschikte locatie voor hun activiteiten.

Beter ruimtelijk-economisch beleid

bizLocator biedt jou een duidelijk overzicht op het aanbod aan professioneel vastgoed en de ruimtevragen van ondernemers. Een schat aan informatie om een ruimtelijk-economisch beleid voor jouw gemeente of regio te onderbouwen. De statistieken over vraag en aanbod kan je makkelijk raadplegen op een afgesloten backoffice voor al onze partners.

Eigen vastgoed in de kijker

Heeft jouw bestuur een pand in beheer of ontwikkel je een bedrijventerrein? Zet het in de kijker via bizLocator en vind de geschikte koper of huurder voor jouw aanbod. Door onze communicatie en die van onze partners bereiken we namelijk steeds meer ruimtezoekende ondernemers.

Bepaal mee de toekomst

Als partner van bizLocator geef je mee richting aan de toekomstige ontwikkelingen van het platform. In bevragingen en workshops polsen we regelmatig naar nieuwe noden. Wat maakt bizLocator beter voor jou? De tool evolueert zo mee met de doelstellingen en plannen van onze partners en noden van de markt.

Ontdek de 5 voordelen van bizLocator in dit document

Instappen als partner

Overtuigd van de voordelen van bizLocator voor jouw lokaal bestuur? Laat ons weten dat jullie partner van bizLocator willen zijn. Dat kan zeer eenvoudig. Stuur een e-mail naar bizLocator@vlaio.be met jullie interesse.

Hoe loopt de instapprocedure verder? Je leest het in dit documentRaadpleeg een voorbeeld van de intentieovereenkomst

Hoe integreer je het aanbod van bizLocator op jouw website? De technische specificaties lees je op deze webpagina.

bizLocator op jouw website plaatsen

Verder inzetten op vestigingsadvies aan ondernemers

Partner zijn van bizLocator impliceert dat jouw lokaal bestuur meer doet op vlak van vestigingsadvies dan louter het aanbod van bizLocator op de website plaatsen. Minstens is er iemand verantwoordelijk voor het beantwoorden van eventuele vragen van ruimtezoekende ondernemingen.

Jouw lokaal bestuur kan op verschillende manieren kwaliteitsvol vestigingsadvies organiseren. Je zorgt er zo mee voor dat de juiste onderneming op de juiste plaats terechtkomt. Agentschap Innoveren & Ondernemen reikt een leidraad aan om een aanpak op maat van jouw bestuur uit te werken.

Ontdek de leidraad hier