Brownfieldconvenant zorgt voor hedendaagse bedrijfsruimte in Lendelede

06/12/2020

De Vlaamse Regering stimuleert de herontwikkeling van verlaten bedrijventerreinen door het afsluiten van convenanten met projectontwikkelaars. Via brownfieldconvenanten kunnen verwaarloosde, verloederde terreinen gesaneerd en herontwikkeld worden tot bijvoorbeeld hedendaagse, duurzame bedrijventerreinen en wordt vermeden dat nieuwe open ruimte aangesneden moet worden.
 
De voorbije 10 jaar werden reeds meer dan 90 brownfieldconvenanten gesloten, verspreid over alle Vlaamse provincies, met een totale oppervlakte van meer dan 1.000 ha in herontwikkeling
 
Voor de site van het voormalige bedrijf Nelca in Lendelede werd in 2016 een brownfieldconvenant gesloten tussen de Vlaamse Regering en o.a. Leiedal, Global Estate Group, de gemeente Lendelede en de OVAM. Nu de sanering en de infrastructuurwerken uitgevoerd zijn, wordt volop gebouwd aan nieuwe ruimte voor kmo’s.
 
Momenteel zijn op Nelca Noord nieuwbouw kmo-units beschikbaar met oppervlaktes van 72m² tot 429m² met oplevering voorzien tegen de zomer van 2021. Daarnaast is er op Nelca Zuid een aanbod voor kantoren en handelspanden met o.a. een kantoorgebouw met bruikbare oppervlakte van 1.057m² (bruto) en verschillende loodsen met showroom of handelsruimte. De units op Nelca Noord en Zuid zijn realisaties van Global Estate Group. Het volledige huidige aanbod is terug te vinden via de zoekmodule op deze website.
 
Links:
https://www.bizlocator.be/panden?searchId=7f268664-48a5-47fc-ac77-fa0cdb851112&view=grid:
https://www.vlaio.be/nl/subsidies-financiering/brownfieldconvenant