Over bizLocator

Jouw start voor professioneel vastgoed

bizLocator is een platform dat ondernemers ondersteunt in de zoektocht naar een passende locatie en hen begeleidt in de verdere stappen na het bepalen van een locatie en vastgoedobject. Hierbij werkt bizLocator nauw samen met de dienst economie van lokale besturen, het Agentschap Innoveren & Ondernemen en CIB Vlaanderen.

bizLocator is dé online marktplaats om bedrijfsruimtes, -panden, kantoren, pop-ups of andere vormen van commerciële ruimtes of professionele vastgoedobjecten op te zoeken en te vinden over heel Vlaanderen. Een communityplatform waarbij de ondernemer in een oogopslag het volledige aanbod in een gewenste regio kan bekijken en waarop hij gratis contact kan opnemen met de aanbieder. Daarnaast is bizLocator ook interessant om via platform in contact te komen met de lokale besturen voor extra advies en begeleiding.

Voor gemeenten

Partnergemeenten van bizLocator kunnen een extra platform aanbieden aan de ruimtezoekende ondernemer. Deze samenwerking houdt in dat de gemeente het aanbod vanop bizLocator.be kan tonen op de gemeentelijke website en zo zicht krijgt op aanbod en actieve aanbieders binnen de gemeente. Daarnaast krijgt de gemeente ook zicht op data en informatie over de zoeker via de back-office bizmart.

Het is heel eenvoudig om als lokaal bestuur in te stappen in bizLocator. Het lokaal bestuur kan zijn interesse aangeven aan VLAIO (bizLocator@vlaio.be).

Voor aanbieders

bizLocator verzamelt al het aanbod professioneel vastgoed (winkels, horecapanden, kantoren, magazijnen, industriegronden, businesscenters en ook tijdelijke huurlocaties pop-up en co-working spaces). Dit aanbod wordt aangeboden op bizlocator.be, maar ook via de website van partnergemeenten. Ook jouw aanbod professioneel vastgoed publiceren op bizLocator?
Registreer dan op bizmart en selecteer een publicatiemethode. Onze IT-partner neemt vervolgens zo spoedig mogelijk contact met je op.

Bestuursmodel

Dit publiek-privaat initiatief wordt verder vormgegeven via een stuurcomité met vertegenwoordigers van de verschillende belanghebbenden: De Vlaamse Overheid, lokale besturen, vastgoedprofessionals en vertegenwoordigers van de ondernemers.

Stuurcomité: Agentschap Innoveren & Ondernemen, ORIS, CIB Vlaanderen, de Vlaamse ICT Organisatie, VOKA, Unizo, Leiedal, VVSG en pilootgemeenten Gent, Kortrijk en Mechelen.

Duurzaam initiatief

bizLocator is tot stand gekomen onder impuls van het Agentschap Innoveren & Ondernemen en ORIS nv en met de steun van lokale besturen en hun dienstverlenende verenigingen en CIB Vlaanderen.

Meer informatie over het platform? Klik hier